Érden razziázott a NAV

Illegális irodai, diagnosztikai szoftverek az autószervizekben

Érdi autószervizekben tartott ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: hét szervizből háromban találtak illegális irodai, valamint diagnosztikai szoftvereket

2013.07.27 09:59Havariapress

Lakossági bejelentés alapján tartottak szoftverellenőrzést hét különböző érdi autószervizben a NAV munkatársai. Az ellenőrzött szervizek közül háromban találtak illegális általános irodai, illetve gépjárműipari szoftvereket. 

Az egyik ellenőrzött műhely bérlője a NAV munkatársait meglátva, menekülni kezdett, de a pénzügyőrök útját állták és elvégezték a vizsgálatokat. Az ellenőrzésen részt vett a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szoftver szaktanácsadó csoportja is, akik közreműködtek a járműipari adatbázisok és szoftverek jogszerűségének megállapításában. 

A lefoglalt bizonyítékok alapján a NAV pénzügyi nyomozói nyomozást folytatnak szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt. Az eredmények azt mutatják, hogy a prevenciós munka nem hiábavaló. 

A JAF folytatni kívánja az iparági felvilágosító és oktató munkát. Ennek keretében a Nemzeti Közlekedési Hatóság felkérésére továbbra is oktatja a műszaki vizsgabiztosokat, akik vizsgáznak is a szerzői jogokból. Emellett szakmai kiállításokon és konferenciákon a NAV szakembereivel együttműködve végzi felvilágosító tevékenységét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.