Hullámsír

Illegális bevándorlók jártak szerencsétlenül Ausztrália partjainál

A balesetben hajójuk elsüllyedt, és az utasok közül legalább nyolcan a vízbe vesztek - jelentette be szombaton az ausztrál belügyminiszter.

2013.07.13 11:32MTI

Jason Clare közölte: pénteken vészjelzést adott le egy hajó, amelyen illegális bevándorlók tartottak Indonéziából Ausztrália felé. Az ausztrál mentőegységek a Karácsony-szigettől 161 kilométerre északra bukkantak a süllyedő hajóra, amelyről 88 - iráni, afganisztáni és Sri Lanka-i - illegális bevándorlót mentettek ki.

A hajó elsüllyedt, a mentőalakulatok csak egy csecsemő holttestét találták meg, feltételezések szerint az illegális bevándorlók közül legalább nyolcan a vízbe vesztek.

Az illegális bevándorlók rendszeresen a Karácsony-sziget, azaz Ausztrália tengeren túli területe felé veszik az irányt, hogy így jussanak be a szigetországba. Az idén már illegális bevándorlók százai haltak meg ezen a veszélyes úton, amelyre sokszor az embercsempészek által biztosított ingatag vízi járműveken indulnak indonéziai kikötőkből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.