Líbia felől

Többszáz bevándorló hajózott az olasz és máltai partokhoz

Négy hajó a fedélzetén összesen 342 bevándorlóval érkezett olasz és máltai partokhoz. A javuló időjárási viszonyok még több embert késztetnek átkelésre Líbia felől.

2013.03.29 14:53MTI

Három hajót és rajta 260 utast fogott el az olasz parti őrség, a menekülteket egy befogadóközpontba vitték a kis Lampedusa szigetén, félúton Szicília és az afrikai partok között. 

A negyedik vízi járműnek, amelynek a 82 utasa állítólag Szomáliából jött, máltai tengerészek nyújtottak segítséget a szigettől 126 kilométerre, miután vészjelzéseket adott le.
 
E hajó menekültjei között tíz nő volt, egyikük terhes. Azóta, hogy a 2011. januári tunéziai forradalom felforgatta Észak-Afrikát, politikai változásokat és gazdasági nehézségeket hozva magával, bevándorolni szándékozók tízezrei érkeztek ily módon olasz földre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.