11 helyszínen 45 határsértőt fogtak el egy nap al

Illegális bevándorlók: hétvégi csúcsforgalom a déli határokon

Tizenegy csoportban összesen 45 határsértőt fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén, a szomszédos Bács-Kiskun megyei szakaszon pedig három afgán, egy pakisztáni és két koszovói menekültet fogtak el pénteken a szerb-magyar határon.

2013.02.23 11:35MTI

Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: az illegális bevándorlók Röszke külterületén próbálkoztak a zöld határon keresztül bejutni, de hajnalban két pakisztáni állampolgárt Mórahalomról is előállítottak az egyenruhások, a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei pedig Szeged-Szentmihályon fogtak el négy algériai állampolgárt.

Valamennyi ellen idegenrendészeti eljárás indult. A 45 ember összesen hét országból érkezett: Algéria, Pakisztán, Afganisztán, India, Marokkó, Mali és Tunézia.

Idén eddig Csongrád megye déli részén már több mint 800 határsértő került rendőrkézre.

Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy 20 éves, egy 18 éves és egy 17 éves afgán, valamint egy 38 éves pakisztáni állampolgárral szemben, akiket a járőrök Csikéria külterületén igazoltattak. Okmányokkal nem rendelkeztek, magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket. Valamennyien menekültstátus iránti kérelmet nyújtott be, ezért a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra szállították őket.

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított a stabil hőkamera kezelőjének jelzése alapján egy 29 éves és egy 26 éves koszovói állampolgárral szemben, őket az 51-es főút mellett fogták el a járőrök. Koszovói személyigazolványt mutattak fel, azonban jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket. A járőrök megállapították, hogy egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Mindkét külföldit a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.