Nem kell hozzá informatikusnak lenni

NAV-szolgáltatás: egyszerűen elkészíthető az szja-bevallás

Egyszerűen, néhány kattintással telepíteni lehet a számítógépekre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új szolgáltatásával azokat a programokat, amelyek a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez szükségesek.

2013.03.22 10:27MTI

Az adóhatóság közleménye szerint a szolgáltatás előnye, hogy a letöltés nem igényel számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható, az ügyfélkapuval rendelkezők pedig elektronikus úton el is küldhetik bevallásukat a NAV-nak.

A programok telepítése a www.nav.gov.hu honlapon lévő, "SZJA" feliratú képre kattintva indítható el. A háttérben futó program automatikusan megvizsgálja, hogy a szükséges Java-környezet rendelkezésre áll-e. Ha a számítógépen nincs Java, vagy nem megfelelő verziójú, a megjelenő link segítségével egyetlen kattintással telepíthető a Java-keretrendszer. Az eredetileg angol felirat magyarra fordítva jelenik meg - hívta fel a figyelmet a NAV.

Ha a megfelelő Java már telepítve van, akkor a következő képernyőn található, "ÁNYK - 1253 és aktív súgó telepítése" menüpontra kattintva letöltődik a bevallás programja. A telepítés befejezésekor a 2012. évre vonatkozó személyijövedelemadó-bevallás automatikusan megnyílik és kitölthetővé válik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.