A pénzügyőrök Tiszaszigetnél lefoglalták

Terepjáró kerekeiben csempészték a cigarettát

Terepjárója kerekeiben próbált Magyarországra csempészni csaknem ezerötszáz doboz cigarettát egy férfi Tiszaszigetnél, a pénzügyőrök azonban felfedezték az elrejtett árut.

2013.03.11 09:06MTI

Némedi Varga Éva, a hivatal dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a Szerbiából belépésre jelentkező magyar járművet kockázatelemzés alapján választották ki tüzetesebb vizsgálatra. Miután a kerekek kopogtatásra igen furcsa hangot adtak, leszerelték a gumikat, melyekből 1467 doboz adózatlan cigaretta került elő.
   
A pénzügyőrök a másfél millió forint értékű szállítmányt lefoglalták, és a sofőrre 1,5 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki. A férfi ellen adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.