26 milliós bevételt titkolt el az ebtenyénysztő

Kutyát vásároltak a pénzügyőrök

Közel 26 millió forintos bevételt titkolt el az adóhatóság elől az a fővárosi ebtenyésztő, akinél inkognitóban jártak a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, kutyát vásárolni.

2013.02.13 10:38Havariapress

Az interneten hirdette eladásra westie fajtájú kiskutyáit egy budapesti ebtenyésztő, akihez a napokban, inkognitóban mentek el a NAV munkatársai, és 80 ezer forintért vásároltak egy kutyát, valamint kutyatápot, de nyugtát, számlát nem kaptak.

Az ellenőrök megállapították, hogy a nő évek óta foglalkozik kutyatenyésztéssel, ami mellett kutyatápot is forgalmaz, valamint igény szerint kutyakozmetikai szolgáltatást is nyújt. A próbavásárlás után több évre visszamenőleg ellenőrizték a tenyésztőt, akiről kiderült, hogy semmilyen engedéllyel nem rendelkezett üzletszerű tevékenységének folytatásához, és bevallásokat sem nyújtott be a NAV-hoz, sem áfát, sem egyéb közterhet nem fizetett.

A kiváltott törzskönyvek szerint a nő legalább 232 fajtatiszta kiskutyát adott el az elmúlt évek során, melyből közel 16 millió forint haszonra tett szert, a kutyakozmetikai szolgáltatásból és a kutyatáp eladásából pedig további 10 millió forint bevételt szerzett.

A NAV munkatársai az eset kapcsán adatgyűjtésbe kezdtek, aminek során felmerült, hogy számos tenyésztő nem tesz eleget az adófizetési kötelezettségének, ezért a jövőben kiemelten vizsgálni fogják a kutyatenyésztőket a fővárosban és Pest megyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.