"Nikotin stop"

Engedély nélkül forgalmazott e-cigarettákat foglalt le a NAV

Összesen 6,6 millió forint értékben foglalt le e-cigarettákat és a töltésükhöz használható anyagokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az engedély nélküli forgalmazók kiszűrésére szervezett országos akcióban.

2012.12.04 12:23MTI

A közlemény szerint a NAV az Országos Gyógyszerészeti Intézet közreműködésével múlt csütörtökön "Nikotin stop" néven tartott országos akciót, amelyben részt vett valamennyi vám- és pénzügyőri igazgatóság, illetve a bevetési főigazgatóság, összesen 96 járőrrel. 

Az akció során az ország több nagyvárosában, főként megyeszékhelyeken 19 esetben állapítottak meg jogsértést. A pénzügyőrök hétezer különféle eszközt - utántöltő patront, utántöltő folyadékot, eldobható elektromos cigarettát, valamint elektromos cigarettakészletet - foglaltak le, összesen 6,6 millió forint értékben. A hatóság gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetése miatt valamennyi esetben eljárást indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.