Románok irányították az illegális dohányüzemet

Egymilliárdos cigarettafogás

Közel 1 milliárd forint értékben lehetett volna előállítani cigarettát abból az óriási mennyiségű alapanyagból, amit egy szolnoki illegális cigarettagyárban foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a Román Határőrség Nyomozó Szolgálata, illetve a Román Belső Védelmi Szolgálat segítségével a napokban.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.11.29 12:41HavariaPress

Világviszonylatban is páratlan méretű illegális cigarettaüzemet lepleztek le a NAV munkatársai a napokban, a Román Határőrség Nyomozó Szolgálata, illetve a Román Belső Védelmi Szolgálat segítségével, Szolnokon.

Az illegális cigarettaüzemet egy román bűnszervezet irányította.

A pénzügyi nyomozók két helyszínen 45 ezer karton Prugarul márkájú cigarettát, 33 ezer kilogramm aprított dohányt, 1290 kilométer hosszú cigarettapapírt, 363 ezer hamis moldáv zárjegyet és 204 ezer cigarettás dobozra való papírt foglaltak le.

Dohányipari szakemberek szerint összesen 1 millió 650 ezer doboz cigarettát lehetett volna ezekből az alapanyagokból előállítani, aminek értéke megközelíti az 1 milliárd forintot. A bűnszervezet a törvénytelen gyártással csaknem 587 millió forint jövedéki adót és majdnem 294 és félmillió forint általános forgalmi adót próbált elcsalni.

A helyszínen tetten ért két román, illetve két magyar állampolgárt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik az eljárás.

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.