Kis izélések "suttyomban"

LMP: a kormány lehúzná a vécén a társadalombiztosítást

Az LMP szerint a fideszes Rogán Antal által szerda este az adótörvényekhez "suttyomban" benyújtott módosító indítvány a 27 százalékos szociális hozzájárulási adóról tulajdonképpen "lehúzná a vécén a társadalombiztosítást" - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

2011.10.27 14:58MTI

A módosító indítvány szerint - amelyet az LMP elfogadhatatlannak tart - az egészségbiztosítási járulék, a munkaerő-piaci járulék és a nyugdíj-hozzájárulás helyett a szociális hozzájárulási adót kell érteni.

Scheiring Gábor szerint ezzel megszűnne a társadalombiztosítási jogviszony, ráadásul azzal, hogy járulék helyett adóvá nevezik át ezt a közterhet, az állami kötelezettségvállalás is megszűnik, így az állam ezután bármikor önkéntesen csökkenthetné, vagy eltörölhetné például a nyugdíjakat.

Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy a javaslat szerint ráadásul akinek nincsen munkaviszonya, az nem fizetne ilyen adót, így megszűnne például az egészségügyi ellátási kötelezettsége az orvosoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.