Rékasi lement kutyába!

Détár Enikőt a Walt Disney felügyelte

Egy animációs filmben Enikő a macska, Rékasi Károly pedig a kutya figuráját keltette életre. Csütörtök este szerencséje volt azoknak a gyerekeknek, akik betértek az egyik könyvesboltba, mert találkozhattak Mici és Volt magyar hangjával és még az aláírásukat is megszerezhették.

2009.05.31 16:35rtlbulvar.hu

Détár Enikő jellegzetes hangjával gyakran találkozunk, akár műsorvezetésről, akár színházról vagy épp külföldi színészek magyar hangjáról van szó. Enikő szerelemből írja tele a naptárát, imádja a munkáját, de mindig akad olyan feladat, ami közelebb áll a szívéhez.

– Amikor Karival látjuk a mesecsatornákon futó rajzfilmeket, azt szoktuk mondani, hogy többségük nem is mese. Ezért nagyon örülünk, amikor olyan animációs filmmel találkozunk, aminek szerethető története van, tudunk azonosulni a szereplőkkel és drukkolni nekik. A Volt egy ilyen mese. Jó egy mozifilmben szerepelni a férjemmel, de Kari annak örült legjobban, hogy meg tudja mutatni a kisfiunknak, Zsigmondnak – mondta Détár Enikő az RTL Bulvárnak.

Encinek és Károlynak nehezebb feladata volt a film szinkronizálása alatt, mint amit korábban megszoktak. Eljött Magyarországra a Walt Disney munkatársa, aki felügyelte a szinkront, így előfordult, hogy 2-3 percnyi jelenetet egy egész órán keresztül ismételtek.

– Napi 3-4 órát dolgoztunk, ez egy olyan koncentrált munka, hogy nem lehet belőle többet csinálni. Bár Karira én azt szoktam mondani, hogy egy droid, aki beáll a mikrofon mögé és nyomja a szinkront megállás nélkül, de hiába profi, ez a mese még neki is kimerítő volt
– tette hozzá mosolyogva a Reflektor háziasszonya.

Bár a Rékasi-Détár házaspárnak élvezet volt a közös munka, legjobban mégis kisfiuk, Zsigmond örült a végeredménynek. De Enikő nem szerette volna elárulni, milyen dicsérő szavakkal illette őket Zsebi, mert úgy véli, kisebbik gyermekük túlzottan elfogult a szüleivel.

Zsigmond azóta is kedvenc játékai között tartja számon a rajzfilm plüssfiguráit, csak azért szomorú, mert Mici macska nem hozzá, hanem nővéréhez, Gigihez vándorolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.