Csonka Pici nem kockáztat!

Détár Enikő: Tudom, hogy halálos lehet!

Az influenza és megfázás kérdése most sajnos igen aktuális és a betegség nem kíméli a sztárokat sem. Vajon ők hogyan védekeznek ellene, és mit tesznek akkor, ha már baj van?

2009.03.06 07:00ma.hu

Szandival éppen akkor beszélgettek, amikor az orvos járt náluk, Blanka lánya ugyanis megbetegedett. Az énekesnő egyelőre megúszta, de egy hét múlva Blankát követte a két fiú.
 
– " Szerencsére úgy tűnik, Blankánál nem influenzáról van szó, de feküdnie kell. A családban igyekszünk mindent megtenni, hogy elkerüljük a különféle nyavalyákat: egészségesen táplálkozunk, és vitaminokat szedünk. Van egy jól bevált praktikám is megfázás, hurutos köhögés esetére, ezt a szomszédban lakó bébiszittertől, Zsuzsitól tanultam. Vidéken nőtt fel, és tőle tudom, hogy a disznózsír remek gyógyír. Be kell kenni vele a mellkast, be kell dunsztolni, éjszakára úgy hagyni. Egy kis hagymatea, és másnap máris jobban van a beteg ."– árulta el Szandi az RTL Bulvárnak.
 
Azt is megtudta az RTL Klub, hogy az énekesnőt nem veheti le a lábáról csak úgy holmi kórokozó. – Egy anyuka nem lehet beteg és kész! – nevetett. 

– " Én általában nagyon gyorsan átesek a náthán, megfázáson, gyomorproblémákon. Tart egy-két órát, azt viszont mindenki észreveszi. Azt hiszem, ha egy régebbi korban élnék, akkor én lennék az a parasztasszony, aki megszüli gyermekét a mező szélén, aztán megy vissza dolgozni. "

Détár Enikő is csupán a legvégső esetben marad ágyban. Azt mondja, amíg felvétele vagy fellépése van, próbál erőt venni magán, és legfeljebb csak az veszi észre, hogy baj van, aki jól ismeri. 

– " Bevallom, ha egy-két nap alatt elmúlik a betegség, azzal nem megyek orvoshoz, de a gyermekemhez azonnal hívom a doktort. Én igazából attól félek a magam esetében, hogy a hangszálaimmal lesz valami probléma. És tisztában vagyok azzal is, hogy nem veszélytelen kihagyni az orvost, tavaly egy kedves ismerősöm influenza miatt halt meg."- mondta szomorúan Enci.

Csonka Pici nem kockáztat, ő otthon marad, ha érzi, hogy lebetegedett. 

– " Nagyon haragszom azokra, akik ilyenkor is bemennek dolgozni, és ezzel másokat is megfertőznek. És úgy gondolom, a munkáltatóknak is kötelességük lenne hazaküldeni azokat, akik betegek. Igyekszem védekezni, vitaminokat szedek, de a vírus utat talál magának, ha akar. Szerencsére évek óta nem kaptam el az influenzát, de ha baj van, akkor pihenek, és sok folyadékot iszom. "

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.