Romániai hitelezői elől bujkált

Nagyváradon van előzetes letartóztatásban Overdose tulajdonosa

Őrizetbe vették a román hatóságok Mikóczy Zoltánt, a híres versenyló, Overdose tulajdonosát és magyarországi üzlettársát

2009.10.24 15:03MTI

A szlovák állampolgár Mikóczyt és egy magyar állampolgárságú üzlettársát azzal gyanúsítják, hogy hitelezőik elől akarták elvonni a felszámolás alatt álló egykori romániai cégük 700 ezer lejre (43 millió forintra) becsült gépeit.

Alina Dinu, a román Bihar megyei rendőrség szóvivője szombaton az MTI kérdésére válaszolva neveket nem volt hajlandó mondani, de azt megerősítette, hogy a román rendőrök által őrizetbe vett szlovák és magyar állampolgár a Bihar megyei rendőrség nagyváradi fogdájában van jelenleg. Nevükre a Bihar megyei bíróság 10 napos előzetes letartóztatási parancsot bocsátott ki már csütörtökön - tette hozzá a szóvivő. A két férfinak Élesden (Alesd) volt húsfeldolgozó üzeme, ami időközben csődbe ment. Román rendőrségi források szerint a két tulajdonos megfenyegette a cég ügyvezetőjét, hogy állítson ki hamis iratokat a gépekről, amelyek szerint ezek nem a csődbe jutott húsüzemtől, hanem egy másik cégtől származnak.

Az ügyvezető feljelentést tett a rendőrségen a két tulajdonos ellen, a rendőrök pedig Nagyvárad bejáratánál tartóztatták le ez utóbbiakat, amikor a gépekkel megrakott teherautóban a határ felé tartottak.

A rendőrök gyanúja szerint a gépeket Magyarországon akarták értékesíteni. A nagyváradi erdon.ro hírportál helyi bírósági források alapján úgy tudja, hogy a két gyanúsított ellen akár már az előzetes letartóztatás határidejének vége előtt vádat emelhetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.