Lovas nemzet a magyar

Overdose ad reményt a magyarnak!

Miközben az új magyar miniszterelnök kemény megszorító intézkedéseket jelentett be a válságból való kilábalásra, Budapest örömmámorban úszott: a Kincsem Parkban elragadtatott tömeg ünnepelte Overdose-t, az élő legendává váló négyéves csodalovat - írta kedden a Le Figaro című francia napilap.

2009.04.21 13:18MTI, Fotó: MTI

A bécsi keltezésű tudósítás felidézi, hogy múlt vasárnap a húszezres tömeg majdnem nyakát törte, hogy láthassa a mént, hátán a magyar nemzeti színekbe öltözött belga zsokéval, Christophe Soumillonnal

A cikkíró, Maurin Picard szerint akár megmosolyogtató is lehetne, hogy a válságba süllyedt Magyarországon egyedül Overdose tud reményt nyújtani egy egész népnek, valahogy úgy, mint dicsőséges elődje, az 54 győzelmet aratott Kincsem vagy a legendás Seabiscuit, amely a két világháború közötti világválság idején derítette jobb kedvre az amerikaiakat.
 
A Le Figaro úgy véli, hogy "Dozy, azontúl, hogy belopta magát a magyarok szívébe, egyeseket még arra is emlékeztet, hogy a magyar valamikor lovas nemzet volt". 

A lap utalt arra, hogy a versenyló három évvel ezelőtt "szinte véletlenül", alig 2500 euróért került Mikóczy Zoltán tulajdonába a newmarketi árverésen, de "a befektetés utóbb kiválónak bizonyult: Overdose az első pillanattól kezdve fáradhatatlan rakétaként száguld".
 
A versenyló értéke jelenleg 5 millió euró, de tulajdonosa nem hajlandó megválni tőle, mert, mint mondja, "ennek a lónak küldetése van". "Az ember nem adja el az álmait" - fogalmazott Mikóczy Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.