Sikeres volt a Vespa

Groó Diána filmje nemzetközi különdíjas lett!

A sienai fimlfesztivál magyar sikert is tartogatott: Groó Diána Vespa című játékfilmjét az UNICEF különdíjjal jutalmazta.

2010.10.07 08:45MTI

A Vespa, Groó Diána filmje az UNICEF különdíját nyerte el a hétvégén véget ért sienai fesztiválon - adta hírül a Magyar Filmunió.

Az összegzés szerint a 14. alkalommal megrendezett Terra di Siena elnevezésű filmfesztiválon Groó Diána személyesen vette át az UNICEF különdíját. Groó Diána második játékfilmje a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

Az alkotás a legutóbbi magyar filmszemlén megkapta a legjobb filmzenéért járó díjat, a főszerepben látható amatőr gyerekszínész, Tóth Sándor pedig különdíjban részesült.

A Vespa egy beregháti roma kisfiúról szól, aki nyert egy robogót, de azt a fővárosban kell átvennie. Útközben megismerkedik egy vándorzenésszel, akivel számtalan kalandot élnek át.

A Vespa című film a Tivoli-Filmprodukcióban készült szerb koprodukcióban, producere Szekeres Dénes volt.

Groó Diána filmjét a nemzetközi közönség a montreali filmfesztiválon láthatta először szeptember elején, jelenleg a vancouveri filmfesztivál vetíti és hamarosan a viareggiói seregszemle is műsorra tűzi - közölte a filmunió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.