155 utas életét mentette meg

Filmre viszik a Hudsonon landoló pilóta hőstettét

Chesley Sullenbergert akkor ismerte meg a világ, amikor 2009-ben pillanatok alatt meghozott döntésével a Hudson folyóra tette le motorhibás személyszállító repülőgépét, 155 utas életét mentette meg.

2010.10.01 17:45MTI

Játékfilm készül a repülőjével a Hudsonon landoló Chesley Sullenberger, azaz "Sully" kapitány memoárja nyomán Hollywoodban.

Chesley Sullenberger nevét akkor ismerte meg a világ, amikor 2009. január 15-én pillanatok alatt meghozott döntésével a Hudson folyóra tette le motorhibás személyszállító repülőgépét, amelynek így mind a 155 utasa sértetlenül menekült meg - emlékeztetett a variety.com.

A négy évtizede pilótaként dolgozó Sullenberger Highest Duty: My Search for What Really Matters című önéletrajza a közelmúltban jelent meg.

A kapitány azonban mindaddig nem tudta elszánni magát a filmjogok eladására, míg egy repülős rendezvényen a véletlen össze nem hozta Harrison Forddal, aki maga is képzett pilóta.

A sztár tanácsára Sully kapitány Frank Marshallt és Kathleen Kennedyt bízta meg a produkciós munkák előkészítésével. Az egyelőre nem derült ki, hogy melyik stúdióban, és vajon tévés vagy mozis produkció készül-e a sztoriból, amely egyelőre a forgatókönyvírás fázisában tart.

"Kathyt és engem is érdekelnek a rendkívüli helyzetekbe kerülő hétköznapi emberek. Ez a fickó egy igazi amerikai hős. Szeretem ezt a sztorit, mert a súlyos körülmények ellenére is pozitív kicsengésű"
- indokolta elkötelezettségét Marshall.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.