Dollármilliókat fialt a közösségi háló

Rengetegen lájkolták a Facebook-filmet

A közösségi háló című film érdekelte legjobban a hétvégén az észak-amerikai mozinézőket: 23 millió dollárért (4,6 milliárd forintért) váltottak rá jegyet, ezzel a kasszasikerlista csúcsára juttatták.

2010.10.04 10:10MTI

A Facebook-sztorit a kritikusok is kedvezően fogadták, az első recenziók mindjárt Oscart emlegettek David Fincher produkciójával kapcsolatban. A Sony filmstúdió vezetői nem titkolták: bíztak a szép nyitányban, és borítékolták, hogy legalább százmillió dolláros sikerfilm lesz a népszerű közösségi háló születéséről szóló játékfilmből.

A Facebook-alapító harvardi diák, Mark Zuckerberg történetét felidéző film közönségét a felmérések szerint 55 százalékban a 25 évesek vagy annál idősebbek tették ki.

A boxoffice-lista második helyét egy animációs film, Az őrzők legendája szerezte meg. A bagolyvilágban játszódó történet 10,9 millió dollárt (2,2 milliárd forintot) kasszírozott bemutatása második hétvégéjén, ezzel eddigi összbevételét 30 millió dollárra emelte.

A Tőzsdecápák - A pénz nem alszik című dráma a toplista tetejéről egy hét alatt a harmadik helyre csúszott: 10,2 milliós (2 milliárd forintos) jegyeladással. Ben Affleck Tolvajok városa című thrillere került a negyedik helyre 10 millió dollárral (1,99 milliárd forinttal). A hollywoodi sztár nem csak a főszerepet játssza, de a rendezést sem bízta másra, és nem tévedett, mert az eltelt három hétben több mint 64 millió dollárt (12,7 milliárd forintot) hozott a mozija csak az észak-amerikai piacon.

A toplista első öt befutója közé még Will Gluck szintén harmadik hete játszott romantikus komédiája, a Könnyű nőcske jutott be 7 millió dollárral (1,4 milliárd forinttal). Az őszi depresszió tovább folytatódik az amerikai mozikban, a szakértői elemzések szerint a tavalyi év azonos hétvégéjén kilenc százalékkal több jegybevételt könyveltek le, mint most.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.