Újra jön Webber egyik legsikeresebb musicalje

Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színházban

Friss fordításban, hármas szereposztásban mutatja be Andrew Lloyd Webber egyik legsikeresebb musicaljét, a Jézus Krisztus Szupersztárt a budapesti Madách Színház pénteken, szombaton és vasárnap.

2010.09.16 08:45MTI

A szombati szereposztásban Jézust alakító Csengeri Attila az MTI-nek elmondta: nem először találkozik a musicalénekesek egyik álmának számító szereppel.

"A kilencvenes évek elején, huszonévesen a Rockszínházban szinte beugrásszerűen kaptam a feladatot, majd a Pécsi Nemzeti Színházban már krisztusi korban talált meg ismét a szerep" - emlékezett az énekes.

Mint megjegyezte, a legutóbbi Jézus-alakítás óta nem csak a hangja változott, de a János evangéliumát feldolgozó zenés darabot érettebben, egészen más lelkülettel éli meg.

A színrevitel, a látvány inkább egy Broadway-produkcióhoz áll közelebb - hasonlította össze a Madách előadását a korábbi produkciókkal Csengeri Attila, hozzátéve: a színpadkép állandó változása és a sok mozgás folyamatos figyelmet igényel a szereplőktől.

Csengery Attila, Polyák Lilla és Gallusz Nikolett

Az előadásban ezúttal Pilátus szerepét kapta Sasvári Sándor, aki a Rockszínházban 1986 és 1997 között tizenegy évig alakította Jézust. Ez a szerep hozta meg az országos ismertséget és a nagyközönség szeretetét - mondta az énekes.

"Akkoriban forradalmi tett volt, hogy hosszú tiltás után bemutattuk a Jézus Krisztus Szupersztárt. Most más körülmények között, sokkal több pénzből készül a Madách előadása, de a mondanivaló ugyanaz: Jézus Krisztus a történelem legkiemelkedőbb személyisége" - vallott a darabról Sasvári Sándor.

Mint felidézte, Krisztus szerepét egy másik darabban, Tolcsvay László Mária evangéliuma című musicaljében is őrá osztották, míg a Sztárcsinálókban egy ál-Jézust alakított. Egy színész életében furcsa alkalmak adódhatnak - utalt Sasvári Sándor a Madách új bemutatójára, melyben immár Jézus ellenfeleként, Pilátusként láthatja a közönség.

Mint azonban hozzáfűzte, nem először fordul elő pályafutása során hasonló, hiszen a Nyomorultak, az Anna Karenina, valamint a Sztárcsinálók különböző színreviteleiben is két eltérő szerepet alakíthatott.

Az előadást rendező Szirtes Tamás korábban elmondta: az 1971-ben született zenés darab annak idején felkavarta a musicalszínpadot, és új dimenziókat nyitott meg azzal, hogy a Bibliáról beszélt a műfaj nyelvén.

A Madách Színház premierjére most szinte új fordítást készített Miklós Tibor: a dalok 60-70 százalékában friss, a magyar változatot az eredetihez jobban közelítő szövegek születtek.

A Jézus Krisztus Szupersztárt a teátrum hármas szereposztásban viszi színre, ebben a Madách ismert arcai mellett fiatalok is helyet kaptak: Tóth Attila például a Társulat, Ádok Zoltán és Végvári Eszter a Csillag születik című tévéműsorban tűnt fel.

Jézus szerepét Csengeri Attila, Feke Pál és Tóth Attila alakítja, Júdásként Serbán Attila, Száraz Tamás és Varga Lajos lép színpadra, míg Mária Magdolnát Balogh Anna, Polyák Lilla és Gallusz Nikolett játssza.

Posta Victort, Sasvári Sándort és Venyige Sándort Pilátusként, Ádok Zoltánt, Nagy Sándort és Szerednyey Bélát Heródesként, Csórics Balázst, Kőrösi Andrást és Szvétek Lászlót pedig Kajafásként láthatja a közönség.

A kisebb szerepeket többek között Barát Attila, Ladinek Judit, Molnár Szilvia, Váradi Viktória és Végvári Eszter alakítja. A díszletet Rózsa István, a jelmezeket Rományi Nóra tervezte.

A Szirtes Tamás által rendezett előadás zenei vezetője Kocsák Tibor, koreográfusa Tihanyi Ákos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.