Az első bemutató Csehov Ványa bácsija lesz

Vígszínház: három bemutató, nyílt nap, a magyar dal napja

Három bemutató lesz októberben a Vígszínházban, ahol ősszel ismét nyílt napot tartanak és készülnek a magyar dal, valamint a magyar dráma napjára is.

2010.08.30 10:00MTI

Az első bemutató Csehov Ványa bácsija lesz, amit a nézők október 1-től láthatnak a Vígszínházban. A humorral és szenvedéllyel teli szerelmi történetet Marton László rendezi - mondta el Czobor Margit, a teátrum művészeti titkára.

A Vígszínház játszóhelyeként működő Pesti Színházban a szezont egy kortárs izraeli darab indítja, csak színésznőkkel: Pap Verával, Igó Évával, Börcsök Enikővel, Eszenyi Enikővel, Hegyi Barbarával, Tornyi Ildikóval, Kovács Patríciával, Stefanovics Angélával és Tóth Orsolyával.

Hadar Galron Mikve című drámáját Michal Docekal cseh rendező állítja színpadra. A Házi Színpadon az évadot egy kortárs magyar szerző, Erdős Virág humoros verses drámája, a Kalocsa nyitja.

A teátrum közlése szerint Presser Gábor kezdeményezéséhez csatlakozva idén is részt vesznek a magyar dal napja rendezvénysorozatában: a Vígszínház szeptember 12-én vasárnap este sok-sok vendégművész közreműködésével ünnepli a jeles napot.

Szeptember 20-án a magyar dráma napja alkalmából rendhagyó előadás lesz látható a Pesti Színházban: Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című abszurd komédiáját tekinthetik meg a nézők a pozsonyi Astorka színház előadásában, szlovák nyelven, magyar felirattal.

A produkció célja, hogy bebizonyítsa: a kultúrák közti párbeszéd nem ismeri a nyelvi akadályokat - áll a kommünikében.
A Vígszínház szeptember 11-én 12 órakor megnyitja kapuit a nagyközönség előtt; a közlés szerint a társulat különleges és izgalmas programokkal várja majd az érdeklődőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.