A Törmelékek című darabbal kezdenek

Indul az évad a MU Színházban is

Szeptember 1-jén egy bemutatóval, a Törmelékek című darabbal kezdi meg az új évadot a MU Színház.

2010.08.26 16:45MTI

Szeptember 1-én a MU Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság egy hely-specifikus színházi kísérlettel nyitja meg a 2010/2011-es évadot: a társulat olyan játékra vállalkozik, amelynek során – a színház épületének összes helyiségét használva - négy rendező segítségével kidolgozza az „új színházi formát”, majd az ennek szellemében elkészült jeleneteket a közönség elé tárja.

A rendezők: Bodó Viktor, Czukor Balázs, Dömötör András és Kárpáti István.(Szeptember 1.,2. 20 óra) Az Újbuda Jazzfesztiválon – az előző évekhez hasonlóan – az improvizatív jazz legjobb hazai képviselői mellett, a nemzetközi zenei élet kiválóságai lépnek fel, mint Phil Minton, az egyedi előadásmódjáról híres angol improvizatív énekes és Roger Turner dobos duója, illetve – a Budapesti Lengyel Intézettel együttműködve – folytatják a kiemelkedő kortárs lengyel jazz bemutatását: ezúttal Mikolaj Trzaska szaxofonos, Waclaw Zimpel klarinétos és Rafal Mazur, az akuszitkus basszusgitár mestere érkezik.

Különleges zenei csemegének ígérkeznek a magyar és külföldi muzsikusok közös improvizációi. (Szeptember 3.,4.,5. 20 óra)

A MU Terminál évadnyitója keretében: Fidelio Táncest lesz. A MU Terminál 2005 óta működő, tehetséges fiatal táncosok szakmai továbbképzésével foglalkozó műhely. Az előző évfolyam táncosai Fejes Ádám Images című darabjának felújított változatával, és egy bemutatóval, Fehér Ferenc B.A.H.A.P.Á. című koreográfiájával nyitják meg az új évadot.

A következő Terminál esten – novemberben – már az új, VI. évfolyam táncosai mutatkoznak majd be. (Szeptember 10.,11.) Július óta javában folynak a SYD című koncert-színház próbái a MU Színházban. Sydonie Raawiya Koumba énekesnő, vagyis Syd szeptemberben érkezik Budapestre, hogy Láng Annamáriával közös koncerten – szeptember 15-én és 16-án este 8-kor - bemutatkozzon a magyar közönségnek.

A Függetlenek éjszakája keretében Előéletek címmel, idén is évadnyitó előzetessel jelentkeznek a független színházi társulatok, alkotók. Az estén a MU lehetőséget nyújt minden alternatív, független színházi társulatnak, színházi alkotónak, színházi embernek, hogy a Pecha Kucha stílusában mutassák be a 2010/2011-es évadra, vagy akár későbbre tervezett munkáikat, de lehet ez egy esemény vagy egy kreatív ötlet is. (Szeptember 25. 20 óra)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.