14 új előadás szerepel az évadban

Csaknem harminc féle produkció a Pécsi Harmadik Színház műsorán

Összesen 27 produkció, köztük 14 új előadás szerepel a 2010/2011-es évadban a Pécsi Harmadik Színház műsorán, melynek programját Vincze János igazgató vázolta fel a baranyai megyeszékhelyen.

2010.09.10 19:15MTI

"Az önkormányzat által alapított, saját társulattal nem rendelkező teátrum két saját bemutatót tervez: Kiss Judit Ágnes Prága, főpályaudvar című darabját és a Holle anyó című zenés mesejátékot viszi színre" - mondta el a direktor.

A vendégelőadások közül kiemelte a Csehov Három nővér című darabjával érkező Kolozsvári Állami Magyar Színház, a Conor McPherson Tengeren című művével jelentkező Bárka Színház, valamint a Pannon Várszínház 60-70-80-as évek slágereire épülő Tánc-dal-fesztivál című játékát.

Önálló estjére várja a közönséget Börcsök Enikő és Váta Lóránd, valamint három humorista: Sándor György, Nagy Bandó András és Maksa Zoltán is - tette hozzá Vincze János, aki a produkciók közül még a Baltazár Színház Múló rúzs című kabaréját és a 3 japán kjógen című előadást ajánlotta a közönség figyelmébe.

Baltazár színház: Múló rúzs

Az igazgató szólt arról is, hogy a mintegy 100-110 millió forintból gazdálkodó teátrum rendkívül népszerű. Tavalyi előadásait mintegy 23 ezren látták, ami a nézőtér átlagosan több mint 90 százalékos kihasználtságát jelentette.

A legsikeresebb előadásaik közül Spiró György Kvartett és Egressy Zoltán Sóska sültkrumpli című darabját említette, előbbi a 200., utóbbit a 100. előadását éli meg ebben az évadban. Vincze János népszerűnek nevezte a határon túli magyar színházak vendégelőadásait is.

Utalt arra, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program keretében az elmúlt években 12 határon túli magyar teátrum 30 darabbal mutatkozott be Pécsett. Egyben reményét fejezte ki, hogy a jövőben is lehetőségük lesz e sorozat folytatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.