Szálinger Balázs meséje színpadon

A tiszta méz a József Attila Színházban

Szálinger Balázs A tiszta méz című romantikus meséjét Horváth Csaba, a Forte Társulat alapítója állítja színre a József Attila Színházban. Nyilvános főpróba pénteken, bemutató szombaton.

2010.09.10 11:45ma.hu

A tiszta méz című színdarabot egy valóban megtörtént, megdöbbentő esemény ihlette. Pennsylvania államban 1866-ban alapítottak egy várost: Centráliát.

Az álmos kisváros 1100 lakosa egyszer csak arra ébredt, hogy a régi, szemétgyűjtésre használt szénbánya ég.

Ugyanis a város vezetősége a helyi önkéntes tűzoltókat arra kérte, hogy gyújtsák meg a bányában felgyűlt szemetet.

fotó: József Attila Színház

Csakhogy a szén belobbant, égni kezdett, szétterjedt a járatokban és azóta is csak ég. Megállíthatatlanul ég. 1984-ben a lakókat elköltöztették, de néhányan mégis Centráliában maradtak. Hogy miért, pontosan nem lehet tudni. Talán egyszerűen "csak" élni.

fotó: József Attila Színház

Szálinger Balázs mozgásszínházi meséjében életre kelnek Centrália megálmodott lakosai, a család, a három messzevágyó fiú, a három szerelmes nő, a Tűzoltó, a Mentős, a Kéményseprő és a Pap; megannyi álmodozó, kiben ég a vágy, hogy ki- és túllépjen abból és azon, amibe beleszületett.

Főbb szerepekben Horváth Virgil, Fehér Anna, Háda János, Gieler Csaba, Andrássy Máté, Kádas József, Csórics Balázs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.