Elhunyt David George Weiss

Elment a Wonderful World szerzője

David George Weiss volt többi között a Lui Armstrong-féle What a Wonderful World című nótának is a szerzője, 89 évet élt.

2010.08.25 19:00MTI
David George Weiss

Elhunyt 89 éves korában David George Weiss, számos sláger, köztük a What a Wonderful World című Louis Armstrong-klasszikus szerzője.

A komponistát New Jersey állambeli otthonában, Oldwickban érte a halál - számolt be a zeneszerző feleségére hivatkozva a The New York Times című napilap.

David George Weiss 1921-ben Manhattanben született, pályafutása során Broadway-musicalekben is dolgozott, ezek közül az a Mr. Wonderful a leghíresebb, amelyben Sammy Davis Jr. játszotta a főszerepet.

Első szerzeményére, az Oh! What I Seemed to Be című dalra 1948-ban Frank Sinatra csapott le, a hírességet állítólag már első hallásra lenyűgözte ez a szám. 

Az elmúlt jó pár évtizedben olyan klasszikussá lett slágerek fűződtek a nevéhez, mint az Elvis Presley számára írt Can't Help Falling in Love, a Tokens által megszólaltatott The Lions Sleep Tonight. Weiss sokáig volt az amerikai dalszerzők szakmai szervezetének elnöke, és elkötelezett harcosa volt a szerzői jogok védelmének. 1984-ben beiktatták a Dalszerző Hírességek Csarnokába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.