63 esztendős volt a "nagy szívű ember"

A Házibulinak vége: elhunyt Bernard Giraudeau francia filmszínész

Hosszú betegség után 63 esztendős korában a hét végén elhunyt Bernard Giraudeau francia filmszínész, forgatókönyvíró, rendező.

2010.07.19 14:37MTI

A rákban szenvedő színészt egy párizsi kórházban érte a halál pénteken reggel. Giraudeau-nál tíz éve veserákot diagnosztizáltak, öt éve pedig a tüdejét támadta meg a daganatos betegség.

Nicolas Sarkozy francia kormányfő "lebilincselő, szeretett emberként és sokoldalú művészként" méltatta a színészt, aki olyan filmekben szerepelt, mint az Apám életére, a Házibuli, a Rizsporos intrikák vagy Francois Ozon 2000-ben a Berlinalén díjazott alkotása, a Vízcseppek a forró kövön.

Fréderic Mitterrand kulturális miniszter "nagy színészként" beszélt róla, és nagy szívű, erős jellemű emberként festette le.

Giraudeau La Rochelle-ben született 1947 júniusában. Színészi pályafutását 18 esztendősen kezdte.

Számos nagyszerű színésszel, köztük Jean Gabinnel is játszott együtt. Több mint ötven filmben és sok tévéfilmben szerepelt, emellett forgatókönyveket írt, producerként is dolgozott és rendezett. Többször jelölték a legrangosabb francia filmdíjra, a Césarra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.