Látványban és érzelmekben gazdag játék!

Stuffed Puppet Theatre a Merlinben!

Neville Tranter azután költözött Hollandiába, hogy bábszínháza, a Stuffed Puppet 1978-ban részt vett az amszterdami Bolondok Fesztiválján. Itt kapott végleges formát felnőtteknek szóló, látványban és érzelmekben gazdag játéka.

2009.04.10 15:15ma.hu

Tranter kíméletlen, mégis költői módon szembesíti a nézőt saját félelmeivel, álmaival és vágyaival, melyeket gyakran életnagyságú, beszélő bábok testesítenek meg. 

Az előadásokat minimális díszlet, gondosan megválasztott zene és világítás kíséri, a műfaj legősibb eszközei keverednek a legmodernebb technikával. 

A színpadon csupán Trantert és a bábokat látjuk, segítői a színfalak mögött dolgoznak. Erős jelenetei sokáig megmaradnak a néző emlékezetében. Vaskos humor keveredik halálos komolysággal, amely a virtuóz bábjátékkal együtt sokakat elbűvölt már, olyanokat is, akik korábban idegenkedtek a műfajtól.
 
A föld sivár, terméketlen, mérgezett. A felszín alatti, végtelen alagutakhoz kapcsolódó üregekben emberek éltek a beteges, bűzös homályban, számtalan gyermekükkel. Ettek, rágcsáltak, horkoltak és párosodtak. És ebben a világban élt egy ember, aki nyúlnak képzelte magát...
 
Ötlet és bábok: Neville Tranter 
Szöveg: Jan Veldman 
Hang: Ferdinand Bakker & Kim Haworth 
Fény: Desiree van Gelderen 
Production: Wim Sitvast
Rendezte: Hans Man

Stuffed Puppet Theatre: 
CUNICULUS avagy a nyulak nem barátságos állatok. De akkor mi van az emberekkel?

2009. április 14. 19.00 (+ 15.00-től ingyenes workshop az alkotókkal) 2009. április 15. 19.00

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.