Ugyanaz - egészen máshogyan!

Szokásaink rabjai vagyunk- Spidronműhely: Don Juan a Merlinben!

Szenvedélyeink rabjai vagyunk, szokásainké, melyek a zsigereinkbe ivódtak. A megváltoztathatatlanság önáltató kényelmével hazudjuk át életünket, felmentve magunkat a felelősség alól.

2009.01.07 15:10ma.hu

Alkohol, drog, dohányzás, játék, csábítás, szex, internet, vásárlás, divat... szenvedélyeink listája végtelen. Egymáshoz való közeledésünkben valóban kíváncsiak vagyunk egymásra, vagy csak a belénk kódolt szokásaink kommunikálnak? 

Kapcsolatainkban képesek vagyunk-e eljutni egymáshoz, képesek vagyunk-e tényleg megérinteni a másikat? Egyáltalán, lehetséges-e mindez?
 
Az előadás nem a megszokott színházi eszközökkel keresi a választ ezekre a kérdésekre. A furcsa állványrendszerrel felszabott térben egyszerre látjuk a múltat, a jelent, és a lehetséges jövő képét. 

Történetünk egyszerre szól a szenvedélyről, a hozzánk tapadt, levetkőzhetetlen szokásokról - legyen az erkölcsi önigazolás, az igaz szerelem keresése, vagy elkeseredett önpusztítás -, és arról a bűntudatos küzdelmünkről, amit a szenvedélyeinktől való megszabadulásért vívunk. 

Az előadás alkalomról alkalomra változik: számos pontján a színészre van bízva, hogy hogyan lendíti tovább a történetet, ezzel varázsolja egyszerivé és megismételhetetlenné az aznapi játékot. Két idegen érkezik tehát a városba, annak reményében, hogy új életet kezdenek. Szenvedélyeik azonban erősebbnek bizonyulnak akaratuknál, s amikor bekopogtat ajtajukon a lezáratlan múlt, elkeseredésükben visszafordíthatatlan döntést hoznak.
 
Szereplők: Tompa Ádám, Horváth Kristóf, Fehér Ákos, Legerszki Krisztina, Réthelyi András, Jáger Szabolcs 
Rendezte: Jászberényi Gábor 

Merlin Színház 
2009. január 12. hétfő / 19.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.