G. B. Shaw: Szent Johanna

Különleges! Nézőpont Színház a Merlinben!

A Merlin Színházban szerepel a Nézőpont Színház, a Jászai Mari Színház és a MERliN Színház közös produkciója, a Szent Johanna, főszerepben a POSZT-díjas Bartsch Katával.

2008.10.22 20:30ma.hu

Johanna történetét, mint egy passiójátékot, újra és újra játszani kell, hogy az emberi silányság, a megalkuvás, a hataloméhség ne válhasson természetessé. 

Szereplők: Bartsch Kata, Kroó Ádám, Viola Gábor, Elek Ányos, Tamás Kinga, Magyari Tekla, Bacskó Tünde 

Fordító: Ottlik Géza Dramaturg: Szilágyi Eszter Anna 

Díszlettervező: Horgas Péter 
Jelmeztervező: Nagy Fruzsina
Zene: Pejtsik Péter 
Koreográfus: Lengyel Péter 
Rendező: Hargitai Iván 

Johanna természeti csapás. Földrengés az angoloknak - tornádó a franciáknak. Általa fölragadva, mintegy véletlenül épp oda jutnak, ahová már nem is álmodták, a győzelembe.

A Nézőpont Színház: 2006 őszén Erdélyben első alkalommal jött létre egy olyan színházi társulat, amely eltérően az eddigiektől, nem a már jól ismert kőszínházi világ felé kacsintgat, hanem az európai piacon már ismert és igen közkedvelt magánszínházi struktúrát követi. 

A társulat alapítótagjai (Kroó Ádám, Magyari Tekla, Tamás Kinga) egy olyan székelyudvarhelyi központú színházat hoztak létre, amely a térségünk és közvetlen környezetünk értékeit befogadó alapállása miatt, mind a műsorstruktúrájával, mind szellemiségével, mind pedig konkrét tartalmával azt célozza meg, hogy hasznos olvasztótégelyévé váljon a különféle határainkon túli és az országon belüli színházi törekvéseknek. A kultúra ma, amikor már pillanatok sem választanak el bennünket az egységes Európától, egyre inkább kulcskérdéssé válik. 

Miközben a mostani és a leendő tagállamok között leomlanak a különféle gazdasági, szociális, nyelvi és egyéb határok, rendkívül fontos, hogy a kultúránk, legjobb tradícióink egy teljes globalizációban ne semmisüljenek meg nyomtalanul. A cél: a különféle tehetségek, irányzatok kohójában kikristályosítani azt az anyagot, amelyet már nyugodtan hozzáadhatunk az európai értékekhez. 

Mert nem ellentétesek azokkal. Mert elég szilárdak ahhoz, hogy vegyülve is fennmaradjanak.

Bemutató: 2008. október 29. szerda  19.00 

2008. november 19. 19:00 
2008. november 20. 19:00 
2008. december 1. 19:00 

Merlin Színház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.