Haze mellett fellép Mike Stellar is!

A Belle & Sebastian dobosa Merlinben

A '90-es évek eleje óta dj-ző Richard Colburn egy személyben viszi a Belle & Sebastian dj vállalkozását. Körülbelül egy David Holmes formára számíthatunk október 10-én a Merlinben, aki tud mixelni és kevésbé van megőrülve.

2008.09.30 20:30ma.hu
Richard Colburn

A Belle & Sebastian nagyon szimpatikus zenekar, neki köszönhetjük, hogy az "indie" jelző még nem vált végérvényesen szitokszóvá. A dobozgitárt szorgalmasan pengető, könyvtárszakról szalajtott kinézetű csapatot első lemeze (Tigermilk - 1996) kiadásakor hirtelen rengetegen megszerették, azóta pedig csak egyre többen.
 
Nemrégiben hazájukban megszavazták őket a legjobb skót zenekarnak, olyan nemzeti hősöket beelőzve, mint a Primal Scream, a Travis, a Franz Ferdinand vagy a Eurythmics. Hét nagylemezük mellett adtak ki karácsonyi letölthető meglepetésalbumot, több live lemezt és a Juno filmzenébe is besegítettek három számmal. Az a fajta naiv hippiség, amit a zenéjük közvetít, igazi kincs a mai világban.
 
Páratlan tehetséggel vegyítik a Free Design lepkehajkurászós pszichedeliáját és a '60-as évek popzenéjét némi glammel és northern soullal. Ez utóbbiban is elvitathatatlan érdeme van Richard Colburn dobosnak, aki olykor megrendítően feszes breakekkel töri meg az idétlen popdobolás egyhangúságát.

Colburn nem az a fajta fickó, aki a B&S név mögé bújva tét nélkül hajigálna empéhármakat, ő tudja, hogyan kell ezt csinálni. A dobosok köztudomásúan jól mixelnek, Richard Colbunnél ez a tulajdonság jótékonyan párosult a remek zenei ízléssel: rezzenéstelen arccal forraszt egybe indie re-editeket, fess elektrót, szemérmetlen funkot, acid klasszikusokat és hiphopot, meg gyakorlatilag bármit. 

Johnson Clap Caféjában is extrázás zajlik: Haze mellett fellép Mike Stellar egyenesen Lisszabonból, ahol ő a helyi Palotai, csak egy kicsit barátságosabb zenékkel. 

2008. október 10. 21:00 
Merlin
Belle & Sebastian DJ set by Richard Colburn, Gasman (Gumipop), Suhaid, Vázsonyi János, Clap Café: Mike Stellar (P), Haze, Johnny Drama, vetítés: Kiégő Izzók

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.