Április 9-én két új zenekar lép fel közös estén!

Koncertezik az eat me! az Envoy és Dj. Garpo a Merlinben!

A Merlinben április 9-én két új budapesti zenekar lép fel közös estén, amely valóban valami frisset, elevent és izgalmasat képvisel az egyre élénkebb hazai zenei szcénában. Az eat me! itt mutatja be Weep című debütáló lemezét, az Envoy pedig megvillantja, mi is hallható most készülő első albumán.

2009.03.19 17:00ma.hu

Az eat me! táncos, trance-es psychopop-ja, amelyben megjelent a gitár, és az Envoy gitározós indie-je, amelybe beépült az elektronika, jól kiegészítik egymást ezen az estén. 

A koncertek után DJ.Garpo játszik, a falakat is szétfeszítő minimál-trancet. A látványról pedig VJ-k gondoskodnak. Az eat me! április 9-én mutatja be első albumát, a most megjelenő Weep című lemezt. 

Az album a koncertet követően már letölthető a dalok.hu-ról, de a Merlinben az első száz érkező CD formátumban, limitált kiadású példányát is megkaphatja, ingyen a jegye mellé. 

2009. április 9., csüt., 21.00-01.00

eat me! 

Az eat me! powerpop, amelyben az elektronika az élő hangszerekkel keveredik, a melodikus énekdallamot hol zúzós gitár, hol agytépő szintik kísérik. Mindezt dance-orientált dob-és basszus alap viszi a hátán. A zenekar psychopop-nak is nevezi stílusát: a popdalokot ugyanis olykor az őrületig megváltoztatja a hangszerelés. 

A eat me! sztorija elválaszthatatlan az energikus fellépésektől: a zenekar a legkülönbözőbb helyszíneken mozgatja meg közönségét erőteljes színpadi jelenlétével, az electro partyk hangulatát idéző sodrásával. 

Az eat me! egy évadot végigjátszott a Cökxpon Ambient klubban, de kilépett már a nagyobb színpadokra is: fesztiválokon itthon és a szomszéd országokban, a Morcheeba és a Nouvelle Vague előtt a PeCsa-ban és az A38-on.

Envoy 

Hangzásvilágukra az angolszász indie zenék és egyes elektronikus műfajok egyaránt hatást gyakoroltak. A zenekar számai feltűntek a WAN2 magazin cd-mellékletén, és szólnak az MR2 - Petőfi Rádió műsorában. 

Az Envoy aktívan koncertezik, számos jelentős budapesti helyszínen játszottak már. Fellépéseiket alkalmanként vonós hangszerek és vetítés egészítik ki. A csapat jelenleg stúdióban dolgozik első nagylemezén.

Nők a színen 

Ami fontos: mindkét fellépő zenekarban egy-egy női frontember áll a színpadon. Kandech Evelyn (Envoy) és Kozma Orsi (eat me!) mindketten erős egyéniségek és a férfiközpontú hazai új zenei színtéren igazán egyedülálló produkciót nyújtanak – amellett persze, hogy üdítő kivételek. 

Dj Garpo
 
A Tilos Rádió rendszeres közreműködője, akivel az eat me! többször is együtt játszott már. Minimál ütemekből, feszes alkotóelemekből, kifinomult ízléssel hoz létre olyan hang-kollázsokat, amelyekre táncolni is lehet, de amelyekre akár lazítani is tud a publikum. 

Olyan zenét, amely bemászik a bőr alá, s amelyet őrülten keres, aki egyszer is hallotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.