Számtalan izgalmas programmal

Idén is vár mindenkit a Művészetek Völgye

Idén is megnyitja kapuit a Művészetek Völgye: július 26. és augusztus 5. között számos programot rendeznek Kapolcson és három másik településen.

2013.05.27 18:04MTI

Márta István fesztiváligazgató elmondta: Kapolcs lesz a fesztiválfalu, emellett Monostorapáti, Taliándörögd és Vigántpetend is bekapcsolódik a programba. 

Hozzátette: a falusi porták udvaraiban idén is elsősorban családi programokat tartanak, jelen lesz Palya Bea, Földes László Hobó, emellett 
dzsessz és irodalmi udvar is várja majd a látogatókat.

A Művészetek Völgye udvarainak az a különlegessége, hogy a közönség nem csupán néhány órára találkozik, hanem 10 napig együtt él, lélegzik a művészekkel - fogalmazott a fesztiváligazgató. Hozzáfűzte: esténként a fiatalabbaknak, egyetemistáknak kínálnak programokat a Művészetek Völgyében. 

Márta István információi szerint a fesztivál pályázatát valószínűleg támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és az is valószínű, hogy a fesztivál felkerül a garantáltan támogatott fesztiválok listájára, vagyis több éven át támogatásban részesül. "Ez azért fontos, mert biztos alapról kezdhetnénk a fesztivál szervezését, a szponzorok és támogatók bevonását" - mondta a fesztiváligazgató. 

Hozzátette: a hagyományokhoz híven a kulturális programok mellett Kapolcs fejlesztésével és a térség kulturális turizmusával is foglalkoznak a fesztivál alatt. "Olyan 10 napos életélményt szeretnénk nyújtani a gyerekeknek, egyetemistáknak, fiataloknak, fiatal nyugdíjasoknak, amelyek alapját az elmúlt 22 esztendő tradíciói adják, s amelyen generációk nőttek föl" - mondta. 

A XXIII. Művészetek Völgye idén megújult weboldallal jelentkezik, amely várhatóan június közepén lesz elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.