Szíria

Öngyilkos merénylet a hírszerzés palmürai irodájánál

Öngyilkos merénylet célpontja volt szerda reggel a szíriai katonai hírszerzésnek a közép-szíriai Palmürában működő irodája, többen meghaltak, illetve megsebesültek, egyelőre nem tudni, hányan.

2013.02.06 09:50MTI

"Nagy erejű robbanás rázta meg szerda reggel Palmüra városát, az elsődleges értesülések szerint öngyilkos merényletről van szó, amelynek célpontja a katonai hírszerzés és az állambiztonsági szervek irodáinak otthont adó épület volt" – közölte az emigráns emberjogi szervezet.
   
Az ODSH egyelőre nem tudta megmondani a halottak és a sebesültek számát, csak annyi közölt, hogy a robbanás után a lázadók megtámadták az épületet, mire katonákat és biztonsági erőket vezényeltek a római kori romjairól ismert, az UNESCO világörökség listáján szereplő városba. Ezt követően harcok törtek ki lázadócsoportok és a kormányerők között a Homsz tartománybeli város egyik negyedében.
   
A 2011 márciusában kezdődött felkelés militarizálódásával párhuzamosan elszaporodtak az öngyilkos merényletek Szíriában. A legtöbb ilyen támadást dzsihadista csoportok vállalták magukra. Legismertebb közülük a Washington által terrorszervezetként számon tartott an-Nuszra Front, amelynek egyre nő a befolyása az arab országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.