"Fenyegetések és agresszió"

Aszad: Izrael célja Szíria megingatása és meggyengítése

Izrael a Damaszkusz környéki katonai kutatóközpont elleni szerdai légitámadással próbálta megingatni és meggyengíteni Szíriát, de az ország képes szembeszállni "a jelenlegi fenyegetésekkel és agresszióval".

2013.02.03 14:26MTI

Bassár el-Aszad szíriai elnök szavait a SANA hivatalos hírügynökség idézte, akkor mondta ezt, amikor a Damaszkuszban vendégeskedő Szaíd Dzsalílival, az iráni legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács elnökével tárgyalt. Ez volt Aszadnak a sajtó által közölt első reagálása az Izraelnek tulajdonított támadásra.
   
Az izraeli támadás a dzsamrajai kutatókomplexum ellen "leleplezi Izrael valódi szerepét, amelyet a külföldi ellenséges erőkkel és szíriai földön lévő ügynökeikkel együtt játszik, hogy megingassa és meggyengítse Szíriát" - mondta iráni vendégének Aszad. Dzsalíli megismételte, hogy Teherán - a damaszkuszi rezsim fő térségbeli szövetségese - kész "folyamatosan egyeztetni Szíriával, hogy szembe tudjanak szállni a térség biztonságának megingatására irányuló összeesküvésekkel és külföldi tervekkel".
   
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter vasárnap Münchenben közvetve elismerte, hogy Izrael hajtotta végre a szerda hajnali légicsapást. Izrael mindig is figyelmeztetett, hogy nem tűri el, ha Szíriából fegyverekkel támogatják a libanoni Hezbollah radikális, Izrael-ellenes síita szervezetet. A szerdai támadásról szóló sajtóhírek "újabb bizonyítékát jelentik annak, hogy ha valamint mondunk, azt úgy is gondoljuk" - mondta Ehud Barak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.