A találkozó előkészítése

A Szíriai Nemzeti Koalíció irodát nyit New Yorkban és Washingtonban

A Szíriai Nemzeti Koalíció irodát nyit New Yorkban és Washingtonban, s találkozókat készít elő a szíriai ellenzék vezetői és amerikai tisztségviselők, illetve az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai között.

2013.02.06 09:02MTI

Ez egy fontos lépés, ami lehetőséget teremt arra, hogy az ellenzéki koalíció vezetője, Moáz el-Hatíb valamikor New Yorkba jöjjön - mondta egy neve elhallgatását kérő vezető nyugati diplomata.
   
Hozzátette, hogy a New York-i irodát Najib Ghadbian, az arkansas-i egyetem szíriai-amerikai professzora fogja vezetni.
   
Egy másik diplomata azt mondta, a New York-i iroda létesítésének célja, hogy kommunikációs kapcsolatot teremtsenek az ENSZ Biztonsági Tanácsával, amely hosszú ideje megosztott a Szíriában 22 hónapja tartó, eddig több mint 60 ezer ember életét követelő konfliktussal kapcsolatban. Oroszország és Kína támogatja Bassár el-Aszad elnök kormányát, és három, Damaszkuszt elítélő BT-határozatot vétózott meg.
   
Egy, a szíriai ellenzékhez közeli forrás megerősítette, hogy az irodanyitás elsődleges célja el-Hatíb - várhatóan február végi - látogatásának előkészítése. Elképzelhető, hogy ennek során az ellenzéki vezető találkozna Barack Obama amerikai elnökkel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.