Most először

Szíria - Az ENSZ bejutott az egyik, felkelők kezén lévő területre

Az ENSZ munkatársainak a szíriai konfliktus közel két évvel ezelőtti kezdete óta most először sikerült bejutniuk a felkelők kezén lévő Azaz térségébe, ahol mintegy 45 ezer, ijesztő körülmények között lévő menekültre bukkantak.

2013.02.01 15:13MTI

Yacoub El Hillo, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közel-keleti és észak-afrikai irodájának igazgatója elmondta, hogy kétezer sátrat és 15 ezer pokrócot juttattak el a helyszínre, ahol a menekültek ideiglenes táborokban "rémes körülmények között" élnek. 

A világszervezet arról is beszámolt, hogy a kormányerők és a felkelők közötti harcoktól hónapokon át sújtott északi Homsz régióban mintegy 420 ezer embernek, közülük több mint 200 ezer gyereknek van szüksége azonnali segítségre.
 
"Rendkívül fontos, hogy ezek közül a gyerekek közül amennyit csak tudunk, érjünk el, és segítsünk nekik feldolgozni azt a szörnyűséget, amin keresztülmentek" - hangsúlyozta pénteken Genfben Mark Choonoo, az UNICEF munkatársa. Az ENSZ becslése szerint Homsz térségében 700 ezerre tehető azok száma, akiket súlyosan érintett a konfliktus; a régióban három emberből legalább egy kényszerült otthona elhagyására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.