Újszülöttet raboltak el Nancyban

Szociális munkásnak adta ki magát a gyerekrabló

Elraboltak egy újszülöttet a kelet-franciaországi Nancy egyetemi szülőotthonából: a feltételezett tettes szociális munkásnak adta ki magát, és az alvó anya mellől vitte el a kétnapos csecsemőt - közölte szerdán az ügyészség.

2012.12.19 14:14MTI

Az eset még kedd este történt. A 16-20 év körüli, kórházi ruhába öltözött gyanúsított bement a szülőotthon egyik szobájába, ahol két anya feküdt csecsemőjével. Egyikük még ébren volt, ő visszautasította, hogy a nő elvigye mellőle gyerekét, de a másik anya már aludt, így az ő babáját, Lucas-t szó nélkül magával vitte - mondta el az ügy részleteit egy illetékes forrás. A térfigyelő kamerák ugyan rögzítettek képeket a feltételezett tettesről, de a nyomozók egyelőre nem tudták azonosítani.

A nancy-i ügyészség szerda reggel "emberrablási riasztást" adott ki (Franciaországban ilyen rendelkezésre 2006 óta van lehetőség), amelynek keretében minden lehetséges csatornán - televízióban, rádióban, valamint a pályaudvarok és autóutak hirdetőtábláin - keresztül, a tettesről részletes személyleírást adva, mozgósítják a lakosságot, hogy segítsék a hatóságokat a csecsemő és az emberrabló keresésében.

Franciaországban ritkán, évente egyszer-kétszer fordul elő hasonló eset, idén ez már a harmadik. Legutóbb augusztusban egy dél-franciaországi szülőotthonból raboltak el egy csecsemőt, akit aztán másnap épségben megtaláltak. Feltételezett elrablója egy 19 éves nő volt, aki személyiségzavarban szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.