Gyerekrablás a vb helyszínén

Váltságdíjért kapta vissza kisfiát egy angolai milliomos Dél-Afrikában

Váltságdíj ellenében épen és egészségesen kapta vissza pár napja elrabolt kisfiát egy angolai iparmágnás a Dél-afrikai Köztársaságban kedden.

2010.05.11 19:43MTI

A gyémántbányászatban érdekelt Faustino Amoes és családja Johannesburgban él. A szülők üzleti úton voltak, amikor az ötéves gyermeket elhurcolta magával négy fegyveres egy egyházi vasárnapi iskolából.

A rendőrség jelentése szerint a helyszínen nem dördült el lövés. Az emberrablók 150 ezer dollárt követeltek a kisfiú életéért cserébe, és a szülők a megbeszélt helyen átadták a váltságdíjat.

Az idei labdarúgó világbajnokságnak otthont adó dél-afrikai államban az erőszakos bűncselekmények száma rendkívül magas, de gyermekrablás ügyében csak ritkán érkezik feljelentés a rendőrséghez.

"Ebben az esetben az elkövetők tisztában voltak vele, hogy célpontjuk olyan valaki, aki tud fizetni" - magyarázta Lungelo Dlamini, a tartományi rendőrség szóvivője.

A hatóságok egyelőre még nem találták meg a négy emberrablót. Az ötvenmillió lakost számláló afrikai országban naponta mintegy ötven embert ölnek meg, vagyis többet, mint a hatszor népesebb Egyesült Államokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.