Négy amerikait öltek meg

Életfogytiglanit kaptak a szomáliai kalózok az Egyesült Államokban

Egy kelet-virginiai bíróság hétfőn életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt két szomáliai kalózt, akik részt vettek egy amerikai jacht elrablásában februárban az Indiai-óceánon. Az akcióban négy amerikai állampolgárt öltek meg.

2011.10.04 08:30MTI

A 30 és a 24 éves vádlott beismerte, hogy rész vett a támadásban, de mindketten tagadták, hogy segédkeztek volna a hajó utasainak megölésében. 
   
Az ügyben augusztusban is elítéltek két szomáliait, ugyancsak életfogytiglani börtönre.
   
A Norfolkban kihirdetett ítélet után az amerikai igazságügyi minisztérium egyik illetékese hangoztatta: legyen ez intő példa mindazoknak, akik amerikai érdekeltségek ellen kalóztámadást hajtanak végre a világban.
   
A kalózok február 18-án az ománi partoktól 400 kilométerre kerítették a hatalmukba a Quest nevű hajót, amelyen két házaspár utazott. Két nappal később mind a négy túszt megölték. A térségben tartózkodó amerikai haditengerészeti egységek már későn érkeztek meg a túszok kiszabadítására a hajóhoz, amely a tengeri haramiák támadásakor vészjelzést adott le.
    
A Quest eltérítésében összesen 19 kalóz vett részt. Kettőt közülük tűzharcban agyonlőttek az amerikai katonák, 13-at pedig elfogtak. A többiek eltűntek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.