Kereskedelmi hajókat fosztogattak volna

Kalózokat fogtak Malajziában

A malajziai hatóságok őrizetbe vettek hat indonéz kalózt, aki megpróbált kifosztani három kereskedelmi hajót az ország déli partvidékén.

2011.09.20 09:30Révuti Norbert

Zulkifli Abu Bakar, a maláj tengerészeti igazságügyi hatóság vezetője elmondta, hogy a hat indonéz vasárnap megpróbált kirabolni egy hajót, de a parti őrség észrevette őket. Rövid hajsza után sikerült elfogni a támadókat. A 25-45 év körüli férfiak korábban két másik hajót akartak kirabolni, de nem jártak eredménnyel.
   
A csoportosan elkövetett rablásért akár húsz évi börtön és megkorbácsolás jár Malajziában.
   
A tengeri kalózkodás egyik fellegvára Indonézia óriási szigetvilága. Az Indonézia és Malajzia közti Malaka-szorosban, a világ egyik legforgalmasabb hajóútján helyenként alig 3 kilométeresre szűkülő szorosban évente 50 ezer hajó halad át, ami ideális helyszínné teszi az átjárót a kalóztámadások számára.
   
Zulkifli elmondása szerint Malajzia déli partvidékén valamelyest csökkent a kalóztámadások száma, miután idén márciusban hét indonézt 12 évi börtönnel és korbácsütésekkel sújtottak.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.