Támadtak a kalózok

Hackerek feltörték a legnagyobb japán nehézipari vállalat szervereit

Ismeretlen számítógépes kalózok feltörték, majd egy időre ellenőrzésük alá vonták a legnagyobb japán nehézipari vállalat 80 szerverét és számítógépét, s nem kizárt, hogy kulcsfontosságú információkat tulajdonítottak el a vállalat katonai, űr- és atomipari fejlesztéseiről - értesült egy japán lap.

2011.09.19 08:53MTI

A Jomiuri Simbun azt írta hétfőn, hogy a Mitsubishi csoporthoz tartozó Mitsubishi Heavy Industries óriásvállalat elleni hackertámadást a múlt hónapban észlelték, de egyelőre nem derítették ki, hogy mennyi ideig tartott. Összehangolt internetes kalózakcióról van szó, amelyet kémkedés céljából hajtottak végre.

A hackerek legkevesebb nyolc fajta vírust fejlesztettek ki, hogy betörjenek a vállalat adatbázisaiba, s egyesek közülük eltűntették a bűncselekmény nyomait. A kiberbűnözők megfertőzték a szervereket, a személyi számítógépeket a cég székhelyén és nyolc telepén, így a Kobe és Nagaszaki városban lévő hajóépítő üzemekben is. Ez utóbbi helyeken tengeralattjárók tervezésével, gyártásával, valamint atomipari berendezések előállításával foglalkoznak.

A cég Nagojában lévő üzemében rakétaelhárító rendszereket és rakétahajtóműveket gyártanak. A japán fegyveripart eddig sosem érte számítógépes kalóztámadás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.