Bezsebelték a váltságdíjat

Elengedtek egy hajót a szomáliai kalózok

Szomáliai kalózok szombaton közölték, hogy váltságdíjért elengedtek egy mongol zászló alatt hajózó, vietnámi tulajdonban lévő teherhajót, amelyet még januárban kerítettek hatalmukba.

2011.09.17 13:14MTI

A tengeri rablók közlését hajózási források megerősítették.
   
A 23 ezer tonnás Hoang Son Sun teherhajót az ománi partoktól csaknem 800 kilométerre délkeletre támadták meg a kalózok nyolc hónappal ezelőtt, s túszul ejtették 24 fős vietnámi legénységét is. A szombati bejelentés szerint a tengeri rablók csütörtökön engedték útjára a teherhajót, miután megkapták a "mérsékelt összegű" váltságdíjat, s a Hoang Son Sun azóta már úton van az ománi Szalála kikötője felé.
   
A hajótulajdonos képviselője nem közölt információt a legénység hogylétéről.
   
Szomáliai kalózok legutóbb szerdán engedtek szabadon túszokat: hét dán állampolgárt, köztük egy öttagú családot, akiket több mint fél évvel ezelőtt ejtettek foglyul Afrika szarva előtt. A dánokat, akik világ körüli úton jártak jachtjukon, február 24-én rabolták el Szomália partjaitól több száz mérföldre keletre.
   
A szomáliai tengeri rablók által teherhajókért követelt váltságdíj általában a több tízmillió dollárt is elérheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.