A Fekete Gyöngyöt igazoltatás után továbbengedték

Kalózhajót állítottak meg a rendőrök - a német autópályán!

A német rendőrök nem hittek a szemüknek, amikor meglátták az úton feléjük közeledő faborítású, kalózzászlókkal ellátott hajót, amint épp feléjük tartott az autók közt vitorlázva.

2011.09.26 08:29ma.hu

A német rendőrök először alig hittek a szemüknek, amikor meglátták, hogy az úton a sok autó között egy kalózhajó vitorlázik feléjük, brit felségjelzéssel ellátva, no meg faborítással, kormánykerékkel, árboccal és a jellegzetes halálfejes zászlóval együtt.

A München felé tartó kalózhajót azonnal megállították igazoltatni, addigra már az is kiderült, hogy a hajót Black Pearlnek, azaz Fekete Gyöngynek hívják, így nevezték a Karib-tenger kalózainak híres tengeri járművét is, amelyet a Johnny Depp által megformált legendás kalóz, Jack Sparrow irányított.

A rendőrök azonnal szondát tartottak a nem is annyira rosszarcú tengerészek orra alá, majd miután kiderült, hogy a rumozás elmaradt és személyazonosságukat is megfelelően tudták igazolni, folytathatták útjukat. Az ellenőrzés során ugyanis a négy "kalóz" elmondta, hogy épp egy versenyre tartanak, amelyen ikonikus járművek vesznek részt.

A rendőrség szóvivője elmondta: minden papírt rendben találtak, ráadásul a kombi autóból kialakított "hajón" minden módosítás szabályosan történt, beleértve az árbocot és a hajókonyhát is, így nem volt más dolguk, mint jó szelet kívánni nekik és útjukra engedni őket.

Az "igazi" Fekete Gyöngy (Fotó: Cargolaw)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.