Jó az anyának, jó a babának...

Bensőséges kapcsolat: próbáld ki a baba-mama jógát!

Míg a babának az egész foglalkozás játék, a mamának egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját.

2011.01.21 08:00ma.hu

A jógás babáknál megfigyelhető, hogy sokkal nyugodtabbak, mosolygósabbak, és nyitottabbak.

A baba mama jóga segít a szülés utáni regenerációban. Segíti a babák fejlődését, mozgásérzékelését. A jógás babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek.

A baba és mama közötti kapcsolat még bensőségesebbé válik.

Tornáztatja a medencealapi izmokat, ezzel segítve a gát regenerálódását. Átmozgatja az egész testet, erősíti a problémás területeket.

A baba-mama jóga alatt a kisbabás csoportban a babák passzív mozgatását, masszírozását végzikk, a nagy babás jógán lassanként a babák elkezdik utánozni a mamák által végzett jógagyakorlatokat, vagy egyszerűen csak eljátszanak egymással.

Nekik is nagyon jó lehetőség, hogy elkezdjenek megszokni egy közösséget, könnyebben illeszkednek be később bármely csoportba.

A foglalkozás lényege, hogy az anyuka együtt mozog a babával. A jóga gyakorlatok elősegítik az anyuka regenerálódását, segítenek abban, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját.

A foglalkozásokat a baba igényeihez igazítjuk, így ha éppen álmos, akkor alszik, ha éhes eszik, ha kedve tartja játszik a gyakorlatok közben.

A jógapozíciók fejlesztik a baba mozgás- és térérzékelését, jótékonyan hozzájárulnak, mind testi, mind pedig értelmi képességeik fejlődéséhez.

A jóga foglalkozás egyrészt a baba masszírozásából, játékos foglalkoztatásából áll, másrészt a mama testgyakorlataiból, melynek a baba is aktív résztvevője.

Továbbá légző gyakorlatok, gátizomtorna, és relaxáció teszi még színesebbé az órákat.

Lelki szempontból nagyon hasznos, hogy a mamák korán közösségbe kerülnek, baráti kapcsolatok alakulnak ki, a szülés utáni depresszió kikerülhető.

Könnyebben megosztjuk a babával kapcsolatos élményeinket, kérdéseinket a csoport tagjaival.

Elképzelhető, hogy az első pár alkalommal nyűgösebb az órán a kisbaba. Kell egy kis idő, amíg hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.