Meditációval segítene a jóga-guru!

Lélegezz jól! Elmúlik a homoszexualitás?

Légzőgyakorlatokkal és meditációval "gyógyítaná" India legismertebb jógaguruja az általa természetellenesnek tartott homoszexualitást.

2009.07.10 14:08MTI

Az azonos neműek közötti szex betegség, amit jógával gyógyítani lehet - idézett a televízióból országszerte ismert Szvámi Baba Ramdev bírósági beadványából az Indian Express című újság.

Mint minden más születési rendellenesség, a homoszexualitás is gyógyítható a légzési gyakorlatok, az úgynevezett pránajáma, és más meditációs technikák révén - vélte a jógi.

Az újdelhi bíróságon beadott petíciójával Ramdev a homoszexualitás múlt heti dekriminalizációja ellen tiltakozik.

A befolyásos guru egészségprogramjaival rendszeresen szerepel a televízióban, műsorait 85 millióan nézik.

A jóginak elsősorban a középosztálybeli hinduk korében van milliós rajongótábora. Indiában - ahol a brit gyarmati idők óta tiltott dolognak számított a homoszexualitás - a vallási körökben nagy felháborodást keltett a tilalom feloldása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.