Melyek az igazi vágyfokozók?

A banán láttán máris szexelni szeretnénk?

A leghatásosabb afrodiziákumokról már igen sok írás megjelent - de mi az, ami tényleg felpörgeti a szexet?

2012.04.03 10:15ma.hu

A természetes gyógymódok hívei a természetes vágyfokozókkal is bátran élhetnek - ahogy mindenki más is! Kizárt dolog, hogy az alábbi finomságok közül valamelyiket ne egye bárki szívesen. Van ugyanis választék.

A legismertebb és leghasznosabb libidó-fokozó élelmiszerekhez bármikor hozzájuthatunk, és szervírozhatjuk az esti programhoz... Az izgalom már attól fokozódhat, ha a kedves megpillantja az asztalon valamelyiket - a félhomály és a gyertyafény társaságában...

- Csokoládé: a csoki tele van anandamiddal és feniletilaminnal, a két vegyület testre gyakorolt hatása pedig fenomenális: endorfin szabadul fel - szex és fizikai megterhelés hatására szintén ez történik.

A kakaóban metil van, amely a bőrt minden erotikus érintésre érzékenyebbé teszi. A csoki ugyanazt az agyi részt stimulálja, mely a kokainra reagál. Ám ne vigyük túlzásba a csokoládézást, különben a hatás tompul. Leginkább a fekete csokoládé javasolt, amelyben több kakaó van.

- Kagyló: egy a mutatós tengeri eledel évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend. Mégis csupán 2005-ben azonosították kutatók a benne levő két aminosavat, melyek hozzájárulnak a nemi hormonok szintjének emelkedéséhez. A kagyló cinkben is gazdag, amely szabályozza a nemi hormonokat és növeli a spermatermelődést.

- Görögdinnye: a nyári finomság citrullin nevű tápanyagot tartalmaz, amely az egész szervezetben ellazítja az ereket. Nagyjából olyan a hatása, mint a viagrának. Egy kis adag dinnyében 150 milligramm citrullin van, ám a kutatók még nem állapították meg, pontosan mekkora adag fokozza a szexuális étvágyat.

Ha adunk neki egy esélyt, együnk egy kicsit a héjából is: 60 százalékkal több citrullin van benne, mint a gyümölcshúsban.

- A banán, az eper és az avokádó inkább placebó hatással kecsegtet. Provokatív gondolatokat okozhatnak, ráadásul hatékony "flörtölős gyümölcsök". Egy próbát mindenképp megérnek...

- Alkohol: fizikai hatásuk a kutatók szerint kisebb, mint a placebóhatásuk. Egy biztos, az alkohol csökkenti a gátlásokat, és felébreszti a kedvet a szexhez. Ugyanakkor, ha túl sokat iszunk, elveszítjük józan ítélőképességünket, és a képességeink is zuhanórepülésbe mennek át.

Különösen a férfiak számára lehet ez problémás. Két-három ital elfogyasztása után a pénisz merevedési szintje és keménysége is csökken - hívják fel a figyelmet a kutatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.