Egyszerű oka van a libidó távozásának

Nem kívánja a szexet? Nem nagy rejtély - csak észre kell venni!

Nem a legkellemesebb dolog, amikor azt tapasztaljuk: a hölgy libidója "elment otthonról." Lehet különleges okfejtésbe bocsátkozni, de sajnos sok esetben roppant egyszerű a válasz.

2011.12.02 10:15ma.hu

Hová lett a nő libidója? Az első hat hónapban minden olyan remekül alakult. A legtöbb esetben az ágyban tartózkodás ideje jóval meghaladta azt, amit azon kívül töltöttek. A nő betelni se tudott a pasival. Még idegen helyeken is képes volt letámadni!

Ezek után a férfira nézve szinte sokkolóan hat, amikor egyszercsak úgy érzi: kezdenek megváltozni a dolgok. Mintha a hölgy libidóját elfújták volna! Már nem közeledik, esetleg csak fogadja a közeledést. De előfordul, hogy azt sem...Látszik rajta, hogy már nem élvezi igazán a dolgot.

Mit tesz a férfi?


Minden pasiban elkezdenek kattogni a kerekek: mégis, mi történt? Panaszkodni kezd. Ha elveszítünk valamit, akkor jön a panasz. El-elhint néhány megjegyzést: "hiányzik, ahogy azelőtt megérintettél". "Nem esel már nekem, úgy mint rég..." Csakhogy a panaszkodásnak nincs sok értelme. Tudniillik, ez csak szánalmat szül. Ki szeretné, hogy szánalomból szeretkezzenek vele?

Az okok sajnos sok esetben igen egyszerűek. Az intimitás csodálatos dolog, és ha az ember hosszabb ideje együtt van egy nővel/férfival, volt ideje és módja kitanulni, ki mit szeret a szexben, hogyan érzik magukat egymással a legjobban. Mindent megtanulnak a másikról. Azt is, amit nem szeret - és ez izgalmas.

Ha a hölgy libidója nem a régi, az nem azt jelenti, hogy már nem vonzódik a pasihoz. Azt sem jelenti, hogy a nemi vágy megszűnt a részéről. Inkább arról van szó, hogy az érzelmi kapcsolódás szűnt meg - és ez nagy baj. Amikor a férfitól megvonják a szexet, panaszkodni kezd. Van, aki mogorva lesz. Más ignorálja a partnerét. Passzívan-agresszívan viselkedik.

Az érzelmi kapocs

Ha a nő húzódozik a szextől, már nincs meg benne az az érzelmi kötődés, ami korábban megvolt. Ennek oka lehet, hogy már a férfi sem törődik vele úgy, mint régen. Talán elfelejt apró dolgokat, amelyek azelőtt egyértelműek voltak és nem kellett rá emlékeztetni.

Talán nem hallgatja már meg, nem szentel rá annyit - minőségi - figyelmet, mint a kapcsolat kezdetén. Lehet, hogy már elmenni sem mennek nagyon sehová, főként nem a nő kedvenc helyeire. Így nem nehéz elveszíteni egy nővel az érzelmi kapcsolatot.

Érdemes a férfinak végiggondolnia, mit tesz másképpen,
mint a kapcsolat elején. Nem kell a szexről kérdezgetnie a nőt, csak pörgesse vissza, mi történhetett másként korábban, és hogyan történnek a dolgok most.

A pasik elfelejtik, hogy míg őket sokszor az ösztönök vezetik, a nőket inkább az érzelmek. Ha ott nincsenek rendben a dolgok, akkor a szex sem működik igazán.

Van esély a dolgok helyrehozására, ha visszatekintünk, és igyekszünk ugyanolyanok lenni, mint a kapcsolat elején. Vissza kell állítani a régi intimitást.

Ha az erőfeszítések nem járnak sikerrel, vagy a nő nem megfelelően reagál rájuk, akkor bizony fel kell tenni neki a kérdést: szereti-e még a pasit egyáltalán. Mert a másik ok kétségtelenül ez, ha nem működik a szex.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.