Aki szerint a külső nem fontos, hazudik?

Ezt bebuktuk: kéne a szép, de nincs elég!

Nem újdonság, hogy az emberek nagy része a kevesebbel is beéri - már ami a partner kinézetét illeti. De bár régóta hangoztatjuk, hogy nem a külső számít, a jelek szerint az emberek hazudnak önmaguknak.

2012.01.09 18:55ma.hu

Kibújik a szög a zsákból? Az emberek nagy része egyetért azzal, hogy a külső kevésbé számít a belső értékekhez képest. Ám ennek ellenére valójában mégis az attraktív emberekkel szeretnek randizni.

Az amerikai Northwestern- és a texasi A&M egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, mennyire fontos számunkra a vonzó partner.

Mivel sokan mondják, hogy a fizikai vonzalom nem kiemelkedő szempont egy társ kiválasztásánál, a kutatók rámutattak: hazudunk magunknak, amikor azt mondjuk, a külső nem számít.

Ez igen érdekes megállapítás, ugyanakkor a gond az, hogy ennyi attraktív ember nem létezik.

A szexi partnerek száma korlátozott, ezért a világ nagy része megelégszik a kevésbé csinos kategóriába sorolható külsővel - beleértve azokat az embereket is, akik együtt maradnak egy olyan partnerrel, aki házasságkötésükkor még nagyon nem úgy nézett ki, mint jelenleg.

Egy biztos, elfogadjuk az embereket olyannak, amilyenek, ahelyett, hogy kizárólag a külsőt néznénk.

Csak az a kérdés, mit akartak a kutatók bizonyítani: félrevezetjük magunkat, mert nem a legkerekebb hátsó, a legszexibb külső és nem a legcsinosabb arc tulajdonosával randevúzunk...?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.