A másik a "vedd már észre, hogy tetszel neki!"

A pasik gyakran becsülik túl a nők vágyakozását

Gyakran vannak gondjaik a férfiaknak azzal, hogy felmérjék, mennyire érdeklődő egy nő az irányukban. Vagy túlbecsülik azt, vagy észre sem veszik, ha tetszenek egy nőnek - állapította meg egy új tanulmány.

2011.12.17 14:55ma.hu

Igen gyakori, hogy a férfiak félreértelmezik a nők érdeklődését - derítette ki egy amerikai tanulmány. Pontosabban, nehezen mérik fel, mennyire érdeklődik irántuk a hölgy.

Egyes férfiak meg vannak róla győződve, hogy minden nő őket akarja, míg a másik típus számára igen nehéznek bizonyul egy hölgyet "felszedni".

A tanulmány 96 férfit és 103 nőt vizsgált egy "rapid-randi" gyakorlaton keresztül. 3 percig beszélhettek az ellenkező neművel, és mindenki 5 partnert kapott.

A találkák előtt értékelniük kellett saját vonzerejüket és elmondaniuk, rövid- vagy hosszútávú partnert keresnek. Minden találkozó után pedig a másik nemű személy vonzerejét, illetve a nő szexuális érdeklődésének mértékét.

Az eredmény: azok a férfiak, akik rövidebb távú, szexre épülő kapcsolatokban gondolkodtak, hajlamosak voltak túlbecsülni a nő vágyakozását irányukban.

A pasik, akik magukat attraktívnak ítélték, a nőket is annak látták, míg sok férfi, akiket a nők vonzónak gondoltak, kevésbé gondolták ezt magukról.

Minél vonzóbb volt egy nő a férfi számára, annál hajlamosabb volt túlbecsülni a hölgy érdeklődését önmaga irányában. A nők ellenben alulbecsülték a férfi velük szemben tanúsított érdeklődését.

"Két módja van annak, hogy hibát kövess el, ha férfi vagy - mondjta el a tanulmány vezetője, Carin Perilloux. - Vagy azt hiszed, hú, ez a nő nagyon érdeklődik irántam, és kiderül, hogy mégsem. Ez elég kínos. A másik nagy hiba azonban, amikor nem veszed észre, hogy a nő tényleg érdeklődik irántad, és elszalasztod a jó lehetőséget."

A tanulmány a Psychological Science-ben jelent meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.