Elégedettek, akik a szexmunkát választották...

Hoppá: boldogabbak a szexiparban nyomulók

Az emberek többsége azt vallja, sosem próbálná ki magát a szexiparban - pedig úgy tűnik, akik benne vannak, igencsak elégedettek a munkájukkal.

2011.11.03 10:15ma.hu

Sokan idegenkednek már attól is, hogy félmeztelenre vetkőzzenek mások előtt - ha pedig véletlenül egy nudista strandra keverednek, iszonyú kellemetlenül érzik magukat.

Tény, hogy sokkal kevesebb azon emberek száma, akiknek a vetkőzés nem megy ennyire nehezen, és akár a kamerák előtt is megmutatják pucér testüket, vagy szívesen szórakoztatnak el embereket csupán a testi vonzerejük segítségével.

Egy londoni felmérés szerint az emberek 94 százaléka sosem próbálná ki magát a szexiparban, szégyellnivaló dolognak tartja azt - ellenben az is kiderült, hogy aki ebben dolgozik, elégedett a hivatásával és szereti azt. Sőt, nem azért választotta a pályát, mert bármi vagy bárki erre kényszerítette volna.

A London Metropolitan egyetem kutatói száz nőt és férfit kérdeztek meg, akik valamennyien a londoni éjszakában, a szexiparban dolgoznak.

Meglepő módon azzal szemben, hogy az általános (és népszerű) vélekedés szerint ezek az emberek a körülményeik vagy bármi egyéb miatt kényszerítve lettek a szexiparban való elhelyezkedésre, ők kiválónak tartják a döntésüket.

Úgy tűnik, a valóságban sokan azért választják a szexipart, mert belefáradtak az íróasztal mögötti feladatokba, a napról-napra őrlődésbe. Jó dolognak tartják, hogy új és érdekes embereket ismernek meg, és úgy érzik, egy átlagos karrierrel nem tudnák megteremteni azt az életszínvonalat, amelyet a szexiparban elhelyezkedéssel elérnek.

Ráadásul sokszor kevesebbet kell egyhuzamban dolgozniuk, mint például egy multicég dolgozóinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.