Óvatosan a szextinggel - a nőknek ez nem túl izgi

Az ágaskodó pénisz nem szexis...!

Az emberek 10 százalékának van továbbküldött szexuális tartalmú mms-e, anélkül, hogy a képen szereplő illető tudna erről. Ez elég ciki! Hogyan lehet intelligens a szexting?

2011.11.02 10:15ma.hu

Nagyjából az emberek 10 százaléka tartogat magánál valamilyen szexuális tartalommal bíró mms-t, amelyet más küldött neki tovább - derítette ki a Rhode Island-i egyetem tanulmánya.

Azok viszont, akiknek intim testrésze szerepel a képen, nem tudnak arról, hogy azt a címzettjükön kívül más is nézegeti. Vagyis, nem biztos, hogy egy péniszfotó jó ötlet. Mert a címzett hölgy például könnyedén továbbküldheti a barátainak az mms-t poénból.

"A meztelen péniszüket küldözgető férfiak gyakran lesznek csúnya viccelődés áldozatai. Egy ilyen fénykép ugyanis általában nem izgató, hanem nevettető és valljuk be, ciki is" - véli Elizabeth Morgan PhD, pszichológiaprofesszor, az amerikai Boise állami egyetem munkatársa.

A Boise tanulmánya szerint a férfiak számára sokkal izgatóbb, ha meztelen női fotót kapnak a mobiljukon - fordított esetben azonban ez nem igaz, a hölgyeket nem tüzeli fel igazán az ilyesmi.

Ezért a pasik jobb, ha megfontolják a pucér képek küldését, mert megalázó helyzetbe kerülhetnek. Ezek a fotók egyáltalán nem szexisek!

Sok férfi helyezi a hangsúlyt a férfiassága méretére és keménységére.
Az mms-ben is ezzel "kérkedik". A nőket azonban mindez nagy általánosságban nem érdekli. Az ilyen fotókért cserébe ráadásul a pasi pucér képeket vár a nőtől is - és sokszor csalódik.

Hogy biztosak legyünk abban, nem a barátaival gúnyolódik éppen az elküldött fotón a hölgy, legyünk óvatosak a szexting terén!

Használjunk inkább izgató szavakat, és haladjunk lassan előre. A szexting a szexuális élet serkentésére való, és semmiképp se arra, hogy hülyét csináljunk magunkból.

Például érdeklődjünk, mit szeret a nő a hálószobában. Jegyezzük meg, amit írt, és hasznosítsuk, ha arra kerül a sor - javasolja Reid Mihalko szex- és párkapcsolati szakértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.