Lisa a terhesség miatt lett beteg

Drámai történet: "A kislányom okozta a mellrákom"

Egyszerre volt boldog és szörnyen lesújtott a 26 esztendős angol lány - Lisát mellrákkal diagnosztizálták 19 évesen, mert várandós lett.

2011.09.11 09:00ma.hu - Fotó: Cavendish Press

Megdöbbentő története van a jelenleg 26 éves, Greater Manchester-i Lisa Clough-nak. A fiatal édesanyánál 19 évesen előrehaladott állapotban levő mellrákot állapítottak meg, mert teherbe esett. Bal mellét eltávolították, még a kemoterápia és a sugárkezelés előtt.

Lisa és kislánya, Isabelle-Lilly - Fotó: Cavendish Press

Amikor felgyógyult, tudta meg: amiatt lett mellrákos, hogy terhes volt kislányával, Isabelle-el -, a hormonális változások okozták a bajt.

A terhesség idején a női mellek jelentős mennyiségű ösztrogén- és egyéb hormonnak vannak kitéve, amely bizonyos esetekben hozzájárulhatnak a mellrák kialakulásához.

A kereskedelemben dolgozó Lisa ma már teljesen felgyógyultnak számít, és elkezdhetik nála a helyreállító műtétet is.

Megpróbáltatásai ellenére azt mondja: újra végigcsinálna mindent, hogy megszülethessen a kislánya, Isabelle-Lilly, aki ma már 6 éves.

Lisának nem ez volt egyébként az első rákos megbetegedése. Csupán 6 esztendős volt, amikor agydaganat miatt operálták, és meg kellett műteni, még mielőtt megtanlt volna olvasni vagy írni...

Lisa Clough - Fotó: Cavendish Press

Az édesanya különös hidegvérrel fogadta a mellrákja hírét.

Nem kezdett el sírni és dühöngeni, annyit mondott a doktornak: "Csak azt mondja meg, mit kell tennem, hogy láthassam ezt a pici babát felnőni".

Lehetségesnek tartja, hogy ha nem lett volna gondolataiban állandóan a leendő kislánya, nem tudott volna ennyire elszántan küzdeni a gyógyulásért.

Elárulta: a legjobban a keble elvesztése viselte meg - tisztában volt vele, hogy nem ő az egyedüli nő, akivel ilyesmi történt, mégis, nőiessége jelképének elvesztése kétségbeejtette.

Születendő gyermeke azonban az elkeseredettségen is átsegítette. Most ráadásul keblét is "visszakaphatja".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.